Nieuws   Zoeken 

@strid's zalmtompouce
Ingredienten: (4 pers.):
100 g pijnboompitten
100 g vers broodkruim
geraspte schil van 2 limoenen
4 gedroogde tomaten, in dunne reepjes
1 gedroogde rode chilipepertje, verkruimeld
5 el fijngesneden platte peterselie
1-2 tl fijngesneden dragon
1-2 el kleine kappertjes
4 dikke stukke zalmfilet van ± 10x8 cm
2-4 el olijfolie
2 hele dunne reepjes limoenschil
ingevette bakplaat
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210°C. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Meng het broodkruim met de geraspte limoenschil, tomaten, chilipeper en peterselie, dragon, kappertjes, pijnboompitten, peper en zout. Halveer de zalmfilets overlangs. Leg 4 stukken zalm op de bakplaat en verdeel hier de helft van het broodkruimmengsel over. Dek dit af met de overige 4 stukken en bestrooi dit met de rest van het broodkruimmengsel. Sprenkel er wat olie overheen en bak de tompouces ± 8 minuten tot de zalm net gaar is. Garneer het met een krul limoenschil.
Receptnummer: 8795 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Je kunt het recept heel leuk af garneren met gefrituurde aardappellintjes.
Schil met een dunschiller de aardappels zo dun mogelijk en frituur ze goudbruin in frituurolie van 175°C.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept