Ingredienten: (4 pers.):
100 g pijnboompitten
100 g vers broodkruim
geraspte schil van 2 limoenen
4 gedroogde tomaten, in dunne reepjes
1 gedroogde rode chilipepertje, verkruimeld
5 el fijngesneden platte peterselie
1-2 tl fijngesneden dragon
1-2 el kleine kappertjes
4 dikke stukke zalmfilet van ± 10x8 cm
2-4 el olijfolie
2 hele dunne reepjes limoenschil
ingevette bakplaat | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210°C. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Meng het broodkruim met de geraspte limoenschil, tomaten, chilipeper en peterselie, dragon, kappertjes, pijnboompitten, peper en zout. Halveer de zalmfilets overlangs. Leg 4 stukken zalm op de bakplaat en verdeel hier de helft van het broodkruimmengsel over. Dek dit af met de overige 4 stukken en bestrooi dit met de rest van het broodkruimmengsel. Sprenkel er wat olie overheen en bak de tompouces ± 8 minuten tot de zalm net gaar is. Garneer het met een krul limoenschil. |