Javaanse omelet van Bianca
Ingredienten: (2 pers.):
2 a 3 eieren
halve ui
1 tl sambal
1 el kokos
peper, zout
beetje olie
Bereiding:
Maak de ui heel fijn door hem te raspen of in de staafmixer fijn te malen.
Voeg eieren, kokos, sambal, peper en zout en de ui bij elkaar en roeren maar.
Verhit de olie in de koekepan en bak de omelet op laag vuur (anders gaat het veel te snel en wordt hij zwart) aan beide kanten gaar.
Omelet eet je met rijst en ketjap mag niet ontbreken.
Sate met satesaus erbij is ook erg lekker.
Dit alles is in 15 minuten klaar te maken.
Receptnummer: 88 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Bianca Vermaas
Opmerking:
Uiteraard kun je in de omelet ook champignons en/of prei gebruiken. Het wordt dan een soort boerenomelet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept