Aly's kipfilet met kerrie-appelsaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets
1 klein potje appelmoes
2 theelepels kerriepoeder
1 kippebouillonblikje
2 teentjes knoflook
wat boter, olie
1 grote ui
peper,zout
scheut room
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.Dan de kipfilets bestrooien met peper en zout. Doe wat boter en wat olie in een pan en bak daarin de kipfilets. Bak ze snel bruin en leg ze daarna plm.10 minuten in de oven van 180 graden. Maak ondertussen de saus. Maak de ui schoon en snijd die in stukjes maak de knoflook schoon. Doe de ui in een pan en fruit even aan, pers er de knoflook boven. Dan de kerriepoeder erbij, goed laten doorgaren. Dan de appelmoes erbij doen. Weer doorwarmen en de dan bouillonblok er boven verkruimelen. Voeg dan de room toe. Laten dikken tot de gewenste dikte. Als de saus de sterk smaakt, doe er wat room bij.
Receptnummer: 8817 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Heel lekker met rijst en roerbakgroenten, maar ook heel lekker bij aardappels.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept