Ingredienten: (4 pers.):
1 sjalotje
2 groene Spaanse pepers
2 teentjes knoflook
1 schijfje verse laos, 1/2 cm
1 stukje serehstengel, 3 cm
1 theelepel trassie
2 theelepels gemalen koriander
1 stukje limoenschil
2 eetlepels suiker
2 eetlepels nam pla (vissaus)
1 dl. kokosmelk
1 groene paprika
1 rode paprika
1 ui
300 gr. biefstuk
2 eetlepels olie
2 eetlepels dikke kokosmelk
basilicum | Bereiding:
Voorbereiden: -Pel het sjalotje. Pureer de perpers, sjalot, knoflook, laos, sereh, trassie en koriander tot een galdde pasta. -Snijd de limoenschil in reepjes of rasp het en roer ze met de suiker en nam pla door de kokosmelk. -Maak de paprika's schoon en snijd ze in repen. Snijd de ui in ringen. Snijd het vlees in plakjes. Bereiden: Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta even aan op zacht vuur. Schep de biefstuk erdoor en bak ze op hoog vuur al omscheppen bruin. Voeg de kokosmelk toe en laat ca. 2 min. sudderen. Schep de paprika's en ui erdoor en nog ca. 2 min. roerbakken. Garneer met dikke kokosmelk en eventueel fijn gesneden basilicum. |