Ingredienten: (4 pers.):
1 ui.
2 teentjes knoflook.
Wok Olie.*
250 gr. kipfilet.
1 bakje Boemboe voor Ajam Paniki.*
150 gr. basmatirijst*
4 eieren.
100 gr. taugé
* e.v. van Conimex.
| Bereiding:
*Pel en snipper de ui en de knoflook. *Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook op een matig-hoog vuur lichtbruin. Voeg de (hele) kipfilet, de boemboe en 1 ltr. water toe en breng het aan de kook, laat het 15 min. zachtjes koken. *Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 min. gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 min. laten staan. *Kook de eieren in 8 - 10 min. hard. Laat ze schrikken, pel en halveer ze. *Haal de kipfilet uit de soep en verdeel het vlees in zeer kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin, op een matig-hoog vuur, het fijngesneden kippenvlees in 4 min. goudbruin. *Verdeel het gebakken kippenvlees, de taugé, de rijst en de eieren over diepe borden en giet de hete soep er bij. Eet Smakelijk! |