Ingredienten: (6 pers.):
200 gr bloem.
160 gr. boter/margarine,
(in stukken).
150 gr. basterdsuiker.
½ theel. zout.
2 eetl. gembersiroop,
(uit het potje of uit een fles).
½ eetl. melk.
4 volle eetlepels gembersnippers. | Bereiding:
*Oven voorverwarmen tot 175°C. *Doe de bloem met de boter,de suiker en het zout in een kom. *Kneed het geheel, met de gembersiroop, tot een samenhangende deegbal. *Druk het deeg in een boterkoekvorm van 22 cm. Ø uit, tot je een gelijkmatige laag hebt. *Druppel de melk erover en strijk het deeg met de bolle kant van een lepel glad. *Verdeel de gembersnippers erover. *Bak de koek in het midden van de oven in ca. 25 á 30 min. goudbruin, dan is hij vanbinnen nog smeuïg. *Laat de koek in de vorm afkoelen tot hij lauw-warm is. *Leg een plat bord op de vorm en keer de koek om. Serveer de gember/boterkoek gesneden in puntjes, (ca. 12 stuks). |