Ingredienten: (4 pers.):
150 gr basterdsuiker
1.5 dl water
250 gr mascarpone
200 gr magere roomkaas
1 theel echte vanille-essence
2 theel instantkoffie
2 eetl koffielikeur of cognac
75 gr lange vingers
cacaopoeder | Bereiding:
Breng het water aan de kook en voeg 115 gr suiker toe. Roer tot het opgelost is en laat afkoelen. Klop de mascarpone smeuïg en meng dan de roomkaas erdoor. Voeg de suikerstroop toe en het vanille-essence. Laat nu 4 uur bevriezen in de diepvries. Na 2 uur al eens met een vork doorroeren om de ijskristallen klein te maken. Los de instantkoffie op in 2 eetl kokend water, voeg de rest van de suiker toe en de koffielikeur of cognac. Laat afkoelen. Breek de lange vingers en haal ze door het koffiemengsel. Schep 1/3 van het ijs in een bak van 9 dl. , dan de helft van de lange vingers, herhaal dit 1 x en dan de rest van het ijs erop. Laat nu nog 2 à 3 uur bevriezen. Bestrooi met cacaopoeder. |