Nieuws   Zoeken 

@strid's Walnotengehakt op ijsbergsla
Ingredienten: (2 pers.):
witte rijst
zout. peper
1/2 komkommer
1 middelgrote ui
1 groene paprika
1 stengel bleekselderij
1 el mayonaise
1 el yoghurt
knoflookpoeder
4 bladen ijsbergsla
25 g boter
250 g rundergehakt
1 el droge sherry
1 el ketjap manis
1 handje walnoten grofgehakt
Bereiding:
Kook voor 2 personen rijst gaar. Was de komommer en snijd hem in blokjes. doe ze in een zeef en bestrooi ze met zout en pepr en laat ze uitlekken. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Sausje roeren van de mayonaise, yoghurt, knoflookpoeder, peper en zout. Schep de komkommer door de saus. Verhit de boter en roerbak het de ui, de paparika en de bleekselderij 2 minuten. Schep de groente uit de pan en roerbak het gehakt rul en gaar. Voeg de sherry en de ketjap aan het gehakt toe en voeg de groentes erbij. Schep de rijst en de noten door het gehaktmengsel en laat alles door en door warm worden en schep. Leg de slabladeren op de borden en schep hier het gehaktmengsel op, schep de komkommersalade naast.
Receptnummer: 8950 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept