Lineke's pasta met gehaktballetjeskruidenroomsaus |
Ingredienten: (4 pers.):
500 g pasta (bij voorkeur lange, dunne pasta)
300-400 g half-om-half gehakt
1 ui
2 glazen witte wijn
1 kruidenbouillonblokje
1 kuipje kruidenkaas (Boursin, Paturain)
1 bekertjes zure room
1 pakje room | Bereiding:
Kook de pasta al dente. Draai kleine balletjes van het gehakt. Snipper de ui. Verwarm de wijn met het bouillonblokje in een pan en voeg ui en gehaktballetjes toe. Laat de wijn tot 1/3 inkoken en voeg de kruidenkaas, zure room en room toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat nog even doorwarmen. |
Receptnummer: 900 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Lineke |
Opmerking: Dit is een zeer eenvoudig gerecht dat ook gemakkelijk te maken is voor een grotere groep gasten. Door alle room en kaas is het echter niet voor lijners. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |