Ingredienten: (2 pers.):
4 plakjes bladerdeeg
2 ons beenham
2 ons oude kaas
1 middelgrote courgette
4 trostomaten
oregano
ketchup | Bereiding:
Schil de courgette, was de tomaten Snij de courgette in plakjes van 1 cm, snij de tomaten in plakjes. Neem twee platte ovenvaste schaaltjes ter grote van een ontbijtbord. Leg hierin de gesneden groenten. Strooi hier flink wat Oregano overheen Leg de ham in plakken erop en vervolgens de kaas besmeer dit met ketchup. Dek het geheel af met bladerdeeg. Prik hier wat gaatjes in voor het stoomvocht van de Courgette. Plaats de schotels in de oven, hete lucht oven zo'n 25 minuten. U ruikt en ziet het aan de mooie goudbruine kleur als het klaar is. Serveren met een toef ketchup middenop. Eet smakelijk, goed blazen want het gerecht is behoorlijk warm. Dit gerecht heb ik zo'n 15 jaar geleden met veel, fantasie moeten maken, ik kreeg visite en met deze ingredienten moest ik toch wat. Het is nog steeds erg geliefd, en je kunt je eigen fantasie laten gaan, ook voor de vegetariers onder ons. Eet smakelijk Francisca |