spinaziesalade a la Karen
Ingredienten: (4 pers.):
250 gram verse spinazie
2 tomaten
handje pijnboompitten
eetlepel kappertjes
gesnipperd sjalotje (of ui)
balsamico-azijn
(olijf/truffel)olie
suiker/zoetstof
peper/zout
Bereiding:
was de spinazie en laat deze goed drogen (in slacentrifuge of droogdeppen). Snij tomaat in blokjes. Maak een dressing van olie, azijn, suiker en het sjalotje. Voeg de tomaat toe en laat dit even trekken. Doe de spinazie in een kom, verdeel hierover de dressing, de kappertjes en als laatste de geroosterde pijnboompitten. Heerlijk!!!
Receptnummer: 9069 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Pijnboompitten kan je roosteren door ze in een droge koekepan op een laag vuur te roosteren onder af en toe schudden. gebruik bij voorkeur truffelolie; die is heerlijk en vol van smaak. De dressing overigens niet te lang van tevoren over de spinazie doen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept