Nieuws   Zoeken 

bert's lof à la française (magnetron)
Ingredienten: (4 pers.):
witlof, mooie verse stronkjes
schouderham, de goede
kaas, (evt. restjes) camembert en/of brie, blauwe schimmelkaas, o.d.)
Bereiding:
Was de lof, droog ze goed, snijd de stronkjes in de lengte door en verwijder de bittere kern. Leg ze vlak op de bodem in een glazen magnetronschaal (+deksel), verwarm ca. 5 min. hoogste stand (in mijn eenvoudige drie standen machientje). Ondertussen ieder plakje ham rond een reepje pittige kaas rollen en na voorzichtig openen van de schaal (pas op HEET) de rolletjes ham/kaas naast elkaar bovenop de lof leggen. Ca. 1 min. zonder deksel in de magnetron (stand maximaal), tot de ham aan de randjes krult en de kaas gaat smelten.
Hup.... opdienen in deze schaal, eventueel met aardappels in de schil (magnetron) of stokbrood (NIET in de magnetron).
Receptnummer: 909 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: bert
Opmerking:
Zou dit ook met die actuele paarse witlof smaken?
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept