Nieuws   Zoeken 

Ronny's aspergevelouté
Ingredienten: (8 pers.):
500 gr groene asperges
2 l kippenbouillon
70 gr vetstof
70 gr bloem
peper en zout
1 eierdooier
1 dl room
afwerking:
fijngehakte kervel
pak gerookte zalm
gaargekookte groene aspergepuntjes
Bereiding:
schil de asperges en snijd in stukjes. houd de aspergepunten apart. kook de aspergepunten apart gaar in de kippenbouillon,en leg opzij voor de afwerking. kook de in stukken gesneden asperge gaar in de kippenbouillon. pureer de soep. laat de vetstof smelten voeg de bloem toe en leng aan met de soep. breng op smaak en laat doorkoken. volg voor de afwerking de algemene werkwijze van een velouté. verdeel de snippers gerookte zalm en gaargekookte groene aspergepunten over de soepborden,overgiet deze met de warme soep en garneer met gehakte kervel.

aanvulling: Algemene werkwijze van een velouté
Meng in de soepterrine de eierdooier met de room of de melk.
Roer er de hete soep voorzichtig onderen breng eventueel verder op smaak.
smakelijk !!!
Receptnummer: 9093 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept