Nieuws   Zoeken 

@strid's champignons met kerriesaus
Ingredienten: (4 pers.):
500 g champignons
30 g boter
2 tl kerrie
1 zure appel
30 g bloem
4 dl kippenbouillon
50 g gewelde rozijnen
50 g amandelsnippers
30 g boter
zout
Bereiding:
maak de champignons schoon en halveer ze. Schil de appel en snjd hem in kleine blokjes. Smelt de boter en laat de kerrie hierin uitbruisen. Bak de appel kort mee en roer de bloem erdoor. Blijf roeren terwijl je rustig de kippenbouillon toevoegt. Als een gebonden saus is ontstaan voeg je de rozijnen en amandelsnippers toe en laat de saus nog een paar minuten zachtjes doorkoken. Bak intussen de champignons goudbruin in de boter en bestrooi ze met wat zout. Serveer de champignons met de saus, rijst en een salade.
Receptnummer: 9095 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 4 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept