Michelle's spinazietaartje met drie soorten kaas
Ingredienten: (2 pers.):
4 plakken bladerdeeg, ontdooit,
1/2 pak diepvriesspinazie, ontdooit en uitgelekt,
40 gr. ger. kaas
40 gr. zachte geitenkaas
40 gr. danish blue
2 eieren
1 ui
1 teentje knoflook
1 el olie, zout, peper, boter om in te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de gesnipperde ui en knoflook glazig, voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee. Laat uitlekken in een zeef (druk het wat aan met een lepel om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen). Vet een boterkoekvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Klop de eieren los, bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat ei. Voeg dan de geraspte kaas en de spinazie toe aan het ei. Breng pittig op smaak met zout en peper. Stort het in de bakvorm. Leg de verkruimelde overige kazen erbovenop. Bak 20 a 30 minuten
Receptnummer: 9126 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Serveer met een salade.
Recept is ontstaan door restjes uit de koelkast en diepvries! Varieer naar hartelust met vis uit blik (zalm, tonijn), prei champignons en paprika, gehakt, blokjes ham, salami.
Voor een slankere variant; gebruik in plaats van de kazen een bakje huttenkase (heerlijk in combi met gesmoorde rode uien met provencaalse kruiden)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept