Tine's abrikozentaart met kokos
Ingredienten: (12 pers.):
1 groot blik abrikozen op sap,
175 gr.margarine of boter,
250 gr.rietsuiker,
3 eieren,
snufje zout,
1 eetl.amaretto,
125 gr.geraspte kokos,
200 gr.zelfrijzend bakmeel,
poedersuiker.
Bereiding:
Laat de abrikozen goed uitlekken op keukenpapier. Héél goed droog maken(anders wordt het niet gaar). De oven alvast voorverwarmen op 200gr. De boter op kamertemperatuur met de suiker mixen,b.v.met de keukenmachine of garde,een voor een de eieren,het zout en de amaretto toevoegen tot een glad beslag. Zeef het bakmeel en schep dit samen met de kokos door het beslag. In een ingevette grote springvorm het deeg doen,glad strijken en de uitgelekte abrikozen erboven verdelen,denk erom aan de buitenkant beginnen 2 rijen niet in het midden!!!! Zet de taart in het midden van de oven in 50 min.is hij goudbruin gekleurd en gaar. Neem de taart uit de oven en laat 10 min.rusten,voor het opdienen met poedersuiker bestrooien.
Receptnummer: 9140 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
De eerste keer is hij mislukt omdat ik de abrikozen ook in het midden gelegd had,het werd niet gaar,vanwege het vocht.Zo wordt hij lekker,succes!!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept