Nieuws   Zoeken 

Corry's gevulde varkenshaas met brie en ananas
Ingredienten: (4 pers.):
snufje zout
snufje zwarte peper (versgemalen)
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel tijm
100 g brie (roombrie)
150 g ontbijtspek (16 plakjes)
2 eetlepels olijfolie
2 stuks varkenshaas (kophaasjes á 250 g )
3 eetlepels ananasjam
50 g boter
plasticfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de varkenshaasjes in zodat er ruimte voor de vulling ontstaat (u kunt dit ook aan de slager vragen). Bestrooi het vlees van binnen met zout en peper. Vul het vlees met roombrie en ananasjam. Vouw de varkenshaasjes dicht, zodat de vulling niet zichtbaar is. Neem een stuk plasticfolie, dat iets groter is dan het varkenshaasje. Leg 8 plakjes ontbijtspek in gelijke stukken over het plasticfolie tot een V-vormig raamwerk. Leg een varkenshaasje op het ontbijtspek en rol met behulp van het plasticfolie het ontbijtspek om het varkenshaasje en verwijder het plasticfolie. Vouw op deze wijze ook ontbijtspek om het andere varkenshaasje heen. Verhit boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaasjes op de bakplaat en sprenkel olijfolie, tijm en rozemarijn over de varkenshaasjes. Bak de varkenshaasjes ca. 25 minuten rosé in de oven. Verdeel de varkenshaasjes over 4 borden en snijd het vlees in plakken. Lekker met aardappelpuree en haricot verts.
Receptnummer: 9143 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept