Nieuws   Zoeken 

Luuk's bruschetta
Ingredienten: (4 pers.):
6 a 7 flinke romatomaten
4 kleine voorgebaken ciabatta's (vierkant, ook wel ciabattina's genoemd)
2 a 3 tenen knoflook
verse basilicum (10 flinke blaadjes)
olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor om de ciabattina's af te bakken. Snijdt de ciabattina's overdwars doormidden zodat je de onderkant en bovenkant overhoud. Snijdt de tomaten in kleine blokjes Gooi flink wat olijfolie (4 eetlepels, of meer) door de tomaten blokjes en snipper de basilicum (10 - 12 bladen) er doorheen. (ik scheur altijd kleine stukjes van de bladeren. Dat is wel langzamer dan hakken, maar de smaak vind ik dan beter). Je kunt als je dat wilt nog een knoflookteen door dit mengsel persen. Bak de helften ciabattina's in de oven voor ongeveer 2/3 van de aangegeven tijd. De bovenkant van de ciab. (oorspronkelijke binnenkant) is dan hard en ruw. Haal de ciab. uit de oven. Pak de gepelde teen knoflook en wrijf de bovenkanten (8) flink in met de knoflookteen. Pak nog een knoflookteen als de eerste op is. Besprenkel de ingewreven ciab. met olijfolie en plaats vervolgens voor de overgebleven tijd (1/3) in de oven. UIt de oven halen en over de warme ciabattina's het tomatenmengsel verdelen. Eet smakelijk!
Receptnummer: 9179 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept