Ingredienten: (3 pers.):
marinade voor 3 runderlappen
mosterd
zout/peper
oregano
kerrie
paprikapoeder
kruidnagelpoeder
laurierpoeder
beetje olie/ ketjap / azijn
beetje tomatenketchup
stukje ui | Bereiding:
Je doet eerst olie /ketjap / azijn / tomatenketchup bij elkaar in een bak, doe daar de rest van de kruiden door, goed doorroeren. Je legt de runderlappen erin, even er voor zorgen dat beide zijde door marinade zijn geweest. Zorg ervoor dat de bak groot genoeg is om de drie runderlappen naast elkaar erin te laten liggen. Je snijd de ui in stukken en legt willekeurig de stukken op het vlees neer. Dek schaal af en zet een dag van te voren of een avond van te voren het vlees in de koelkast, af en toe het vlees voorzichtig omdraaien. De volgende dag bereid je de runderlappen. Maak ongeveer 100 gram boter goed heet in de pan, haal vlees uit de marinade en laat het aan beide zijde goed bruin bakken, doe het uitje erbij en laat ook even mee bakken.Doe 2 koppen water in de bak met marinade , roer even goed door en doe dit bij het vlees. Breng het geheel aan de kook en draai gas laag . Deksel schuin op de pan en laat de lapjes 2 1/2 รก 3 uur staan op laag vuur. |