Nieuws   Zoeken 

Annette's Vlaams stoofvlees
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg stoofvlees, runds of paard.
2 grote uien
2laurierbladeren,
1 snee brood,
1 flesje donker bier ( best stout)
Zout en peper.
Mosterd.
Bereiding:
Het vlees in dobbelsteentjes van ongeveer 2 cm snijden. Een gietijzeren kookpot op een stil vuurtje zetten en daar de klein gesneden uien stilletjes laten in stoven. In een gewone braadpan, het vlees in kleine porties flink laten korsten en telkens na het afbakken in de kookpot doen. Na het laatste vlees water in de braadpan doen het aangekorste jus laten los weken, ook bij het vlees doen, te samen met de kruiden, en het flesje donker bier. Aanlengen met water tot alles onder staat. De snede brood bestrijken met een flinke laag mosterd en bovenop het vlees leggen. Heel langzaam laten gaarstoven, en tot slot de saus opdikken . Smakkelijk.
Receptnummer: 9196 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 2 min.
Opmerking:
Wij maken steeds enkele kilo's ineens klaar en vriezen het in porties in, in dit geval best de saus opdikken bij het opdienen. Paarden vlees geeft in dit geval de beste en lekkerste saus. Heel lekker met frieten of brood.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept