Ingredienten: (10 pers.):
150 gr. Witte basterdsuiker
400 gr. Rode wijn (krachtige wijn, ik vind zelf Chateauneuf Du Pape)
Beetje peper, snufje zout
250 ml Slagroom
Half glas koude wijn, achterhouden. De rest lekker opdrinken maar maak wel eerst dit recept af...
Reep pure chocolade (liefst dubbel puur)
Goed voor minstens een liter ijs. | Bereiding:
In een pannetje de wijn aan de kook brengen, los hierin de basterdsuiker op en voeg peper en snufje zout toe. Als je geen alcohol meer ruikt van het vuur halen en af laten koelen. Schaaf intussen de chocolade met een kaasschaaf tot grove snippers. Voeg die, als de wijn nog lauw is, toe aan het mengsel Als de wijn is afgekoeld mengen met de slagroom. Voeg het halve glas wijn nog toe, goed doorroeren en dan zeker drie uur in de koelkast. Draai er nu met een ijsmachine een mooie egale ijsmassa van. Heb je geen ijsmachine, geen nood. Je kunt het ook een uurtje in de vriezer zetten, goed omscheppen. Dan een half uurtje in de vriezer, weer goed omscheppen. Herhalen tot je een egale ijsmassa hebt. Bij het serveren niet een te grote hoeveelheid opdienen want het is best een pittig ijsje... |