marjon's tomatensoep a la mijn mamaatje!!!
Ingredienten: (4 pers.):
Peterselie (liefst vers, dan kan je een van een grote bos (zoals bij AH vaak is) de helft nemen.)
Thijm .
Foelie.
Ongeveer tien zwarte peperkorrels. (naar smaak toevoegen)
Kilo tomaten
1 middelgrote ui
2 a 4 groentebouillontabletten (naar smaak toevoegen)
2 tot 2 ½ liter water (ligt aan hoe dun je soep wilt.)
Vermicelli
Basilicum (vers een bosje, anders flinke ‘scheut’ gedroogde) naar wens...
3 teentjes knoflook naar wens
Snufje zout
Gehaktballetjes naar wens
Grote pan.
Bereiding:
Tomaten wassen en in vieren snijden. Ui pellen en grof snijden. Knoflook pellen en grof snijden. Tomaten, ui (en knoflook) in pan doen. Alle kruiden toevoegen. (wat peterselie ‘achterhouden’) Water toevoegen. Snuf zout toevoegen. Aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten doorkoken. Dan kan je wat je zelf het lekkerste/liefste hebt. Je kan dan het gekookte door een zeef halen. Of alles in een keukemachine tot een prutje maken. Als je alles door keukemachine haalt het vocht in pan laten en de rest gaan malen. Het prutje weer bij het vocht doen. Bouillonblokjes toevoegen. Vermicelli toevoegen. De klein gesneden basilicum en peterselie toevoegen. Ook kan je nu eventueel de gehaktballen toevoegen. Dit nog even een minuut of 10 zachtjes doorkoken.. Zo heb je in ongeveer een half uurtje een heerlijke zelfgemaakte tomatensoep!!
Receptnummer: 9214 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Zelf maak ik deze soep zonder balletjes. Omdat ik een vegetarisch vriend heb en zelf dit ook lekkerder vind.
Je kan ook aan het eind nog een soeplepel groene pesto erbij doen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept