Ingredienten: (4 pers.):
300 gr rijst
500 gr rundergehakt
1 ei
1 ui
3 teentjes knoflook
cayennepeper
tabasco
6 el paneermeel
2 el boter of margarine
2 el olijfolie
2 dl rode wijn
2 dl Tomato frito (tomatenbasissaus)
2 aubergines, in grove schuine stukken
4 vleestomaten, ontveld in plakken gesneden
zakje geraspte kaas | Bereiding:
Rijst gaar koken. Gehakt mengen met ui, ei knoflook, zout, cayennepeper en tabasco. Van mengsel kleine balletjes draaien, door 3 el paneermeel rollen en minimaal 20 minuten in de koelkast leggen. Boter en olie samen verhitten en gehaktballetjes hierin rondom aanbraden. Wijn en Tomato frito erdoor roeren en ca. 5 min. laten sudderen. Schuine aubergineplakken in water en zout 3 tot 5 minuten koken en laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 200 graden. Ovenschaal vullen met onderin een laag rijst, vervolgens de gehaktballetjes met saus. Bovenop deze laag de aubergineplakken verdelen, vervolgens de tomatenplakken hierover verdelen. Tot slot bestrooien met geraspte kaas en de rest van het paneermeel. De schotel kan vervolgens nog 25 minuten in de oven geplaatst worden totdat er een knapperig korstje ontstaat. Kali orexi! |