Nieuws   Zoeken 

Irm@'s varkenshaas in sinaasappelsaus
Ingredienten: (2 pers.):
2 varkenshaasjes,
1 sinaasappel,
bruine basterdsuiker(de donkere),
bouillonblok(vlees),
mosterd,
boter,
scheutje cognac,
bindmiddel,
evt spekblokjes,
peterselie(droog).
Bereiding:
De varkenshaasjes insmeren met mosterd en peper en zout erop doen. Dan de haasjes wentelen in de bruine suiker,en in een braadpan boter smelten niet te zuinig want je moet ook saus kunnen maken. Dan de haasjes om en om goed bruin bakken en op laag vuur gaar laten worden let op af en toe omdraaien en opletten dat ze niet verbranden doordat er suiker op zit. Als ze gaar zijn (nog beetje rose laten) ze even eruit halen en dan in het braadvet sap van 1 sinaasappel doen en bouillonblokje en afblussen met cognac. De saus even in laten koken en dan nog wat warm water erbij en binden als laatste de peterselie. TIP: spekblokjes flinterdun bakken en toevoegen erg lekker.
Receptnummer: 9269 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept