Nieuws   Zoeken 

Sandra's maaltijdsalade–rijst met kip en ananas
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak meergranenrijst (325 gram)
1 eetlepel kerriepoeder
1 ui
400-500 gram gerookte kip
1 blik ananas met 8 schijven
3 eetlepels yoghonaise
400 gram rauwkostmix (al handig voorverpakt en gesneden te koop, bijv: bleekselderij, worteltjes, radijs, mais en courgette)
Bereiding:
Zoals bij iedere salade: tijdig klaarmaken om de smaken goed in elkaar te laten trekken! Snij de ui in 16 stukken. Zet water op voor de rijst en doe hier de ui en 1 eetlepel kerriepoeder in. Kook de rijst 10 minuten (klopt, dat is 2 minuten langer dan op de verpakking staat). Giet de rijst na 10 minuten af. Geregeld doorroeren om het geheel wat sneller af te laten koelen. Snij de kip in kleine dobbelsteentjes. Snij de ananas in kleine stukjes, het vocht van de ananas nog niet weg doen! Roer de kip, de rijst, de ananas, de rauwkostmix en 3 eetlepels yoghonaise door elkaar (de rijst hoeft nog niet koud te zijn: deze koelt voldoende af door de koude ingredienten). Afhankelijk van de smeuiigheid van de salade en naar eigen smaak nog wat ananassap toevoegen. De salade in de koelkast zetten om verder af te laten koelen en de smaken in te laten trekken.
Receptnummer: 9289 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
TIP: beschik je over een keukenmachine/mixer met deeghaken, dan kan deze de salade voor je door elkaar zetten. Geloof me: dat doet die machine beter en sneller en met veel minder moeite dan jezelf (gemak dient de mens, tenslotte). Verder wordt door de vorm van de deeghaken ook niks kapot gemixt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept