Lichte uientaart
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. tarwebloem
3 dl. melk
20 gr. verse gist
1 snufje suiker
1 ei
1 snufje zout
50 gr boter
voor de vulling:
500 gr. uien
1 bosje lente-uien
1 el olie
2 dl. zure room
2 eieren
zout en peper
1 snufje gemalen komijn
en boter om de bakplaat in te vetten
Bereiding:
de bloem in een kom zeven en in het midden een kuiltje maken. 1 1/2 dl melk verwarmen, de gist erin brokkelen en laten oplossen. de suiker toevoegen en in het kuiltje gieten. afgedekt 20 min. laten rijzen.
het ei, het zout de boter en de rest van de melk toevoegen, tot een deeg kneden afgedekt 30 min. laten rijzen. de oven voorverwarmen op 180 c.
de uien schoonmaken en in smalle ringen snijden. de lente uitjes schoonmaken en in fijne ringen snijden
de olie in grote koekenpan verhitten, uienringen op een laag vuur ong. 5 min. glazig bakken. laten afkoelen
een bakplaat invetten, het deeg rechtstreeks op de plaat uitrollen en een rand vormen
room en eieren mengen, over de gestoofde uien schenken, mengen en met zout, peper en komijn op smaak brengen. over het deeg verdelen en in een hete oven (gas 2-3 hetelucht 160C) in 50 min. knapperig bakken
Receptnummer: 93 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
ik zou hiervoor gewoon kant en klaar pizza deeg nemen.. dan ben je veel sneller klaar...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept