Nieuws   Zoeken 

Sonja's lange vingertaart
Ingredienten: (8 pers.):
2 pakken lage vingers
melk
marasquin essence (rum kan ook)
vanille essence
1/2 liter slagroom
melk
cacaopoeder van droste
eventueel geraspte chocolade of hagelslag
Bereiding:
in een diep bord een flinke scheut melk, 1-4 flesje maraquin en 1/4 flesje vanille-essence mengen. Slagroom stijf kloppen, suiker toevoegen naar smaak Als de slagroom stijfgeklopt is de cacaopoeder zeven en erbij voegen. Dit is naar smaak en je moet even proeven of er een echt een chocoladesmaak aan zit. Cacoapoeder erdoor lepelen, niet roeren. lange vingers een voor een in het melk-mengsel dopen en op een platte schaal leggen, achter elkaar dan laag slagroommengsel erboven op dit afwisselen en ongeveer 3 tot 4 lagen maken. Afstrijken met slagroommengsel zodat je een recht vakemodel krijgt. Op de bovenste laag eventueel geraspte pure chocolade strooien, hagelslag kan ook. 12 uur in de koelkast laten opstijven en je hebt een heerlijke taart
Receptnummer: 9349 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
heerlijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept