Nieuws   Zoeken 

Mayken's rettich-appelsalade met walnoten en Danish Blue
Ingredienten: (2 pers.):
1 rettich
1 limoen (citroen mag uiteraard ook)
2 zachtzure appels
100 gr. Danish Blue-kaas
150 gr. gepelde walnoten
1 bakje selleriesalade à 200 g
3 el mayonaise
6 sprietjes bieslook
versgemalen peper
6 blaadjes sla
Bereiding:
Rettich schillen en wassen. Boven kom fijnraspen. Limoen uitpersen. Appels schillen en boven kom grofraspen. Direkt besprenkelen met limoensap. Danish Blue in stukjes snijden. Aan appel-rettichmengsel toevoegen: Danish Blue, walnoten, selleriesalade en mayonaise.
Bieslook erboven fijnknippen. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met peper. Sla wassen en uitslaan, in schaal rangschikken. Appel-rettichsalade erop scheppen. Lekker met stokbrood!
Receptnummer: 940 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Mayken Ongersma
Opmerking:
Vooral geschikt voor een warme dag!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept