Nieuws   Zoeken 

Barbara's Deens fruitdessert met room
Ingredienten: (2 pers.):
ca. 375 gram gewassen rood zomerfruit zonder steeltjes en pitten, zoals kersen, aardbeien, rode bessen, frambozen etc.*
40-45 gram geleisuiker speciaal (Van Gilse)**
½ bekertje slagroom
1 eetlepel basterdsuiker
Bereiding:
Het fruit pureren met de staafmixer en in een pan doen. De geleisuiker speciaal toevoegen en er goed doorheen roeren. Al roerend de vruchtenpuree aan de kook brengen en een minuut (roeren!) laten koken. Daarna in een schaal of kleine schaaltjes overdoen en laten afkoelen. De puree (bij voorkeur afgedekt) in de koelkast minimaal een uur laten opstijven. Intussen de slagroom met de gezeefde basterdsuiker half stijf kloppen, zodat het nog enigszins vloeibaar is. Voor het serveren het fruitdessert eventueel garneren met een mintblaadje en een paar vruchten. De room er apart bij geven.
Receptnummer: 9471 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Rodgrød med fløde (roodfruit met room), een apart en heerlijk nagerecht. 10 minuten voorbereidend werk en ’s avonds zet je het zo op tafel.
* Als het fruit te duur of niet voorhanden is kan je een bak diepvries zomervruchten (AH, 300 gram) nemen en een klein blikje uitgelekte en afgespoelde rode bessen (75 gram uitlekgewicht).
** Je kan het ook maken met gewone suiker en het binden met maïzena, maar met geleisuiker speciaal krijg je een mooi resultaat.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept