Nieuws   Zoeken 

Sandra's tortilla española de azafrán (aardappelomelet met saffraan)
Ingredienten: (4 pers.):
Melk
1 gram saffraan
35 gram boter
5 eetlepelsolijfolie
500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
1 gesnipperde middelgrote ui
3 eieren
3 eiwitten (succes…)
zout
(versgemalen) zwarte peper
Bereiding:
Los de saffraan op in 3 eetlepels hete melk. Verhit de boter en 2 eetlepels olie en bak de aardappelschijfjes krokant. Voeg na ca. 5 minuten de ui toe en bak die even mee tot de aardappels mooi goudbruin en krokant zijn. Klop de eieren met de eiwitten, de saffraan, zout en (versgemalen) zwarte peper. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Verdeel de aardappels en ui over de pan en giet het eimengsel erover. Bak de omelet zachtjes ca. 10-15 minuten of tot de bovenkant net gestold is. Gebruik eventueel een deksel om het bakken te versnellen. Keer de tortilla zadra hij aan één kant is gestold met behulp van een bord of deksel en bak de omelet ca. 2 minuten aan de andere kant. Afwerking: Serveer de omelet warm of op kamertemperatuur. Als tapa wordt hij op kamertemperatuur gegeten.
Receptnummer: 9482 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lunchgerecht voor 4 personen (warm), bijgerecht bij de hoofdmaaltijd (dat kan zowel warm als op kamertemperatuur) of tapa voor 20-30 porties (kamertemperatuur).

Variaties:
1. Voeg 1 paprika in reepjes toe (laat de saffraan achterwege).
2. Voeg 100 gram chorizo toe.
3. Roerbak 500 gram groene asperges en voeg deze aan de tortilla toe.
4. Voeg 1 fijngesneden rode Spaanse peper en peterselie toe.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept