Nieuws   Zoeken 

Ellen's curry van sperzieboontjes en ei
Ingredienten: (2 pers.):
300 gr. schone sperziebonen
2 el geraspte kokos
1 el olie
1 grote ui
2 mespunten gemberpoeder/siroop
2 mespunten korianderpoeder
zout en peper
4 el yoghurt
chilipoeder/cayennepper
2 hardgekookte eieren
Bereiding:
Kook de sperziebonen beetgaar.
Rooster intussen de geraspte kokos in een droge koekenpan goudbruin en laat deze op een bord afkoelen.
Verhit de olie in dezelfde koekenpan en laat de gesnipperde ui goudbruin fruiten. Schep er het gemberpoeder/siroop; korianderpoeder en wat zout en peper door. Laat de afgegoten en uitgelekte boontjes kort meebakken.
Schep de boontjes in een schaaltje of bord. Schep er de yoghurt op en bestrooi het met de kokos en wat chilipoeder of cayennepeper. Garneer met de plakjes hardgekookt ei. Met rijst vinden wij het het lekkerst.
Receptnummer: 949 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: ellen
Opmerking:
Vooral de yoghurt lijkt een vreemde combinatie, ik weet het. Ik kreeg het voorgeschoteld bij vrienden en ik dacht dit is niet te eten. Maarja honger en toch maar even proeven. Raar maar waar, het is heerlijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept