Nieuws   Zoeken 

Greta's gegratineerde garnalen met kerriesaus
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr gepelde Noordzeegarnalen
3 appels
3 eidooiers
2 dl room
30 gr boter
2 flinke theelepels kerriepoeder
Kervel of peterselieblaadjes
Peper en zout
Bereiding:
Schil de appels en verwijder het klokhuis, snij ze in kleine blokjes.Schik de appelblokjes in ovenschaaltjes en strooi er de garnaaltjes over. Breng in een pannetje de room, het kerriepoeder en peper en zout aan de kook, laat dit mengsel wat inkoken. Voeg van het vuur af al roerend de eidooiers bij de saus. Giet dit mengsel over de garnaaltjes en appelblokjes en laat de schaaltjes een 5 tal minuutjes gratineren onder de grill. Versier met kervel of gehakte peterselie.
Receptnummer: 9501 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit gerechtje kan je als voorgerecht bij een feestelijke maaltijd serveren, maar het smaakt even lekker met een stokbroodje erbij. Wees zuinig met toevoeging van zout aan het sausje, de garnaaltjes bevatten reeds zout, een draai van de pepermolen mag gerust. Proeven is dus de boodschap.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept