Nieuws   Zoeken 

José's krokante visblokjes met sesam (oosters gerecht van conimex)
Ingredienten: (4 pers.):
4 lente-uitjes
3 eetlepels sesamzaad
25 gram verse gember
500 gram kabeljauwfilet
1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
6 eetlepels bloem
1/2 l Conimex Wok Olie
1 dl. Conimex Ketjap Asin

Bereiding:
Was en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin. Schil de gember en snijd of rasp deze zeer fijn. Snijd de visfilet in blokjes van ca. 4 cm. Meng in een diep bord de kruidenmix met de bloem. Wentel de visblokjes door de gekruide bloem zodat ze helemaal bedekt zijn. Verhit de olie in een diepe wok of frituurpan tot ca. 170°C (test de temperatuur met een stukje witbrood dat moet in ca. ½ minuut lichtbruin zijn). * Laat de visblokjes in 4–5 minuten goudbruin en gaar worden. Op keukenpapier laten uitlekken. Meng ondertussen in een kommetje of schaaltje de ketjeap met de lente-ui, het sesamzad en de gember. Schep de krokante visblokjes op borden, geef de saus er apart bij of schenk deze over de visblokjes. Bij dit gerecht serveer je gekookte Basmati-rijst. En gekookte sperzieboontjes, gewokt met een kuipje Conimex Sajoer-boontjes. Verder kun je Ketjap Asin en gebakken uitjes op tafel zetten om erbij te nemen. Lekker anders kan ook: Gebruik in plaats van alleen visfilet 500 gram diverse soorten vis zoals rauwe gepelde garnalen, zalm en krabsticks. Vervang de ketjap door lichte sojasaus, de lente-uitjes door 3 eetlepels fijngeknipte bieslook en voeg eventueel een mespuntje wasabi (Japanse mierikswortel) toe. Serveer deze viskrokantjes met de saus ook eens als snack of voorgerecht (voor ca. 6 personen).
Receptnummer: 9588 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bij dit gerecht serveer je gekookte Basmati-rijst. En gekookte sperzieboontjes, gewokt met een kuipje Conimex Sajoer-boontjes. Verder kun je Ketjap Asin en gebakken uitjes op tafel zetten om erbij te nemen.
lekker anders kan ook: Gebruik in plaats van alleen visfilet 500 gram diverse soorten vis zoals rauwe gepelde garnalen, zalm en krabsticks. Vervang de ketjap door lichte sojasaus, de lente-uitjes door 3 eetlepels fijngeknipte bieslook en voeg eventueel een mespuntje wasabi (Japanse mierikswortel) toe. Serveer deze viskrokantjes met de saus ook eens als snack of voorgerecht (voor ca. 6 personen).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept