Nieuws   Zoeken 

Tine's courgettesalade op Griekse wijze
Ingredienten: (2 pers.):
1 eetl.pijnboompitten,
300gr.gourgette,
1 eetl olijfolie,
1 teentje uitgeperste knoflook,
1 eetl.krenten,
1/2 eetl gehakte verse munt,
sap van een halve citroen,
1 bosuitje,
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan omscheppend boven een kleine hittebron tot ze bruin beginnen te kleuren,neem ze uit de pan en houd ze appart. Snijd de courgette in dunne plakjes,b.v.met de kaasschaaf.Verhit de olie in de koekepan en fruit hierin:de courgette,knoflook,de krenten en pitten omscheppend tot de courgette zacht en licht bruin is geworden,schep er dan pas de munt,citroensap met het zout en peper door.Laat het afkoelen in een serveerschaal.Strooi in ringetjes gesneden bosui erover.
Receptnummer: 9659 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Lekker met de Griekse kalkoenrolletjes hiervoor en rijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept