Nieuws   Zoeken 

Oma's bramentoetje
Ingredienten: (2 pers.):
100 gram bramen*
40 gram geleisuiker speciaal (Van Gilse)*
2-3 eetlepels bosvruchtensaus (flesje)
½ liter vanilleyoghurt
Bereiding:
Was de bramen en pureer ze met de staafmixer. Roer de geleisuiker erdoor en breng het mengsel aan de kook. Laat een minuut koken. Voeg de bosvruchtensaus toe en laat even mee warmen. Verdeel de gekoelde vanilleyoghurt over twee diepe borden of wijde schaaltjes en schep de hete saus erover. Niet door elkaar roeren, maar warm en koud naast elkaar eten.
Receptnummer: 9663 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Simpel en ouderwets, maar wel heel lekker. Minder slank maar ook lekker: een paar bolletjes aardbeien- of vanilleroomijs met de warme bramensaus erover.
* Je kan eventueel ook bramenjam gebruiken, maar op deze manier is het lekkerder.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept