Nieuws   Zoeken 

@strid's Londonderrysoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
75 g champignons
40 g boter
½ tl kerriepoeder
1 tl sambal
30 g bloem
3/4 liter kruiden of groentebouillon
½ dl creme fraiche op kamertemperatuur
peper en zout
2-3 el droge sherry of witte wijn

Bereiding:
Pel ens nipper de ui, veeg de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit de ui ca. 2 minuten. Roer de champignonplakjes erdoor en fruit nogmaals 2 minuten. Roer de sambal en de bloem erdoor en laat het mengsel al roerende 1 minuut zachtjes pruttelen. Roer een derde deel van de bouillon erdoor en breng het al roerende aan de kook. Voeg dan scheut voor scheut de rest van de bouillon toe en blijf roeren tot je een glad gebonden soep hebt. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken en roer hem af en toe even door. Roer de creme fraiche erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Roer als laatste de sherry of wijn erdoor en laat d soep zonder dat hij kookt door en door warm worden.
Receptnummer: 9668 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Als variatie kun je ¼ liter van de bouillon vervangen door ¼ liter melk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept