Ingredienten: (6 pers.):
+/ 750 gram aardbeien en aalbessen
+/ 7 eetlepels suiker
1,5 pak hazelnotenkoeken
750 gram kwark
250 ml. slagroom
2/3 blaadjes gelatine
2 eetlepels halvarine
citroensap
blender
springvorm
mixer | Bereiding:
Zo. dus wil jij taart? zo gepiept, let op! Allereerst was je de vruchten grondig; doe ze in de blender, even mixen en klaar. Voeg 1 blaadje gelatine toe (zie gebruiksaanwijzing pakje) en een scheutje citroensap. Beetje suiker erbij, lekker...nou bijna klaar: koekjes breken, even in de blender tot kruimeltoestand. Vervolgens mengen met de inmiddels gesmolten boter en stevig aandrukken in de springvorm. Deze zet je even in de vriezer (niet te lang, bah). En dan nu; lekker slagroom kloppen, tot ie stijf is, suiker (de 4 overgebleven lepels)en kwark erbij. Weer lekker mixen, blaadje gelatine erbij. bodem uit de vriezer halen (pas op is koud), kwarkmengsel erop, vruchtenmengsel erop en KLAAR!!!! oja; uhm, je moet wel even (zeg maar 5 uur) geduld hebben. taart moet opstijven in de koelkast.. Tip: maak deze taart 's ochtends....! eetze! |