Nieuws   Zoeken 

Sonja's marinades voor BBQ vlees/vis
Ingredienten: (4 pers.):
chilimarinade:
2 eetlepels sweet chilisaus
peper

Red roast chinees:
2 eetlepels red roast kruiden (TOKO)
2 eetlepels jus d'orange

Provencaal:
2 eetlepels provencaalse kruiden (silvo)
2 eetlepels olie

Sesam/ketjap:
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel ketjap manis
(eventueel bestrooien met sesamzaad)


ketjap (mijn standaard):
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook geperst
1 theelepel sesamolie

Sinaasappel:
1 eetlepel sinaasappellikeur
2 eetlepels sinaasappelsap
peper en zout

honing/thijm:
1 eetlepel honing
1 theelepel thijm

honing/ sinaasappel:
1 eetlepel honing
2 eetlepels sinaasappelsap
peper en zout
Bereiding:
Voor alle marinades geldt: ingredienten mengen en naar keuze kip/varkensvlees/rundvlees/vis of garnalen erdoor mengen en laten marineren. Vlees kan je lekker de hele dag laten marineren. De vis ongeveer een uurtje. Vervolgens de boel op spiesjes doen, eventueel afgewiseld met stukjes ananas, ui, paprika, courgette/aubergine, champignons etc. Dit zijn maar een paar van de meest eenvoudige dingen die ik met mijn vlees/vis doe. Meestal gebruik ik deze marinades voor vlees of vis dat ik ga roerbakken. Vooral de ketjap doe ik erg vaak.
Receptnummer: 9689 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 5 min.
Opmerking:
Er zijn tevens ook veel kant en klare marinades te koop die erg lekker zijn.

Deze marinads kan je ook gebruiken om groente te marineren en dan te grillen.

Veelsucces en eet ze.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept