Tropische vruchtensalade
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. aardbeien
1 mango
3 kiwi's
1 kleine banaan
1 ananas (ong. 1 kilo)
300 gr. rode bessen
Bereiding:
aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en de vruchten halveren. grote aardbeien in vieren snijden. de mango met een dunschiller vanaf het steeltje schillen. het vruchtvlees met een mesje van de pit los snijden en in stukjes snijden
de kiwi's schillen, halveren en de steelaanzet wegsnijden. in dunne plakjes snijden. de banaan pellen en in schuine plakjes snijden. aan de bovenzijde van de ananas het groen wegsnijden en er aan de onderzijde een 2 cm. dikke plak afsnijden. de ananas rechtop zetten en in brede stroken schillen. achtergebleven ogen met een mesje uitsteken. de vrucht in de lengte in vieren snijden, de harde kern wegsnijden en het vruchtvlees in stukjes snijden. de rode bessen wassen
het fruit in lagen in een schaal leggen, eerst ananas, dan aardbeien, banaan, kiwi, mango en tenslotte de rode bessen. evt. besprenkelen met likeur of vruchtensiroop. serveren met ijswafels of zelfgebakken wafels.
Receptnummer: 97 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Variatietip:
voor een frisse, licht alcoholhoudende saus roert u 2 el grand marnier en 40 gr. honing goed door 250 gr. yoghurt. even in de koelkast zetten, over de vruchtensalade schenken of er apart in een schaaltje bij serveren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept