@strid's kalfsfricandeau in marsalasaus
Ingredienten: (2 pers.):
25 gr bloem
300 gr kalfsfricandeau in blokjes van 2 cm
2 el olie
1 ui in halve ringen
1 klein laurierblaadje
2 blaadjes salie
1 takje rozemarijn
150 gr wortelreepjes(juliene)
1 dl Marsala
peper en zout
2 dl bouillon
1 el fijngehakte peterselie
Bereiding:
Bloem in een bord strooien en de vleesblokjes er door wentelen. Olie verhitten en de glazig fruiten. Vlees toevoegen en rondom bruin bakken, vuur temperen, kruiden toevoegen en op zacht vuur qo minuten mee laten bakken. Wortel toevoegen en kort meebakken. Marsala, peper en zout toevoegen en de alcohol laten verdampen. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Laat het inkoken tot je een gebonden saus hebt. Peterselie erover strooien en serveren met gnocchi.
Receptnummer: 9745 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept