Nieuws   Zoeken 

Jutta's Italiaanse koteletten
Ingredienten: (4 pers.):
4 magere varkenskoteletten(ca.150 gr)
1 el olie
1 ui
2 look
1 el. fijngehakte verse rozemarijn
1 tl.geraspte citroenschil
1/4 tl peplette gedroogde chilipepers
150 ml. kippenbouillon
1 blik gepelde tomaten in blokjes
zout,peper
Bereiding:
snij de vetrandjes van de kotelettenaf. doe olie in een pan, leg de koteletten erin en bak ze ong.2 min. aan elke kant. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Pel en snipper de ui en bak onder roeren glazig. Pel de look, plet de tenen en voeg ze samen met de rozemarijn, de citroen en de chilipeper toe.Laat dit onder het roeren ca. 1 min. gaar worden. Zet het vuur lager en doe het vlees weer in de pan.Voeg de bouillon en tomaten toe. Laat op middelhoog vuur 10-15 min. koken, tot het vlees gaar is en de saus licht ingedikt. Neem de pan van het vuur, breng het vlees op smaak en serveer dit. eet smakelijk
Receptnummer: 9773 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 24 min.
Opmerking:
serveer hierbij geroosterd witbrood (stokbrood kan ook) lekker bij de saus.
je kunt hierbij ook gebakken aardappeltjes eten. ca. 410 kcal
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept