Nieuws   Zoeken 

Teatske's paksoischotel met een kaas-kokoskorstje
Ingredienten: (3 pers.):
1 kg aardappelen
zout en peper
1 struik paksoi
1 bakje champignons
2 el ketjap manis
(event. sambal oelek)
1 bakje quornstukjes (200 gr.)
1 zakje pindasaus
2 dl melk
2 el geraspte kokos
50 geraspte kaas (jong belegen)
Bereiding:
Kook de geschilde aardappelen gaar met wat zout. Maak de paksoi schoon en snijd de stelen in reepjes en het blad in stukjes. Snij de champignons in plakjes. Verhit wat boter in een koekenpan en roerbak de quorn, paksoi en champignons ca. 3 minuten tot al het vocht verdampt is. Voeg de ketjap en zout en peper naar smaak toe. Wil je het pittiger, voeg dan ook 1-2 theelepels sambal toe. Neem de pan van het vuur. Maak van de aardappelen met de melk een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in, schep het paksoi/quornmengsel erin en dek het af met de aardappelpuree. Vermeng de geraspte kaas met de kokos en strooi dit over de puree. Bak de schotel in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin in ongeveer 30 minuten. Serveren met de warme pindasaus.
Receptnummer: 9790 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 55 min.
Opmerking:
Het oorspronkelijke recept komt uit een boekje van het Nederlands Zuivelbureau. Ik heb het zelf hier en daar aangepast. Wil je 20 minuten besparen, gebruik dan instant aardappelpuree i.p.v. puree van verse aardappelen. Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept