Nieuws   Zoeken 

Pink_lady's koud vleesbrood met groenten
Ingredienten: (4 pers.):
400g gemalen kalkoenvlees
200g kalfsgehakt
60g geraspte parmezaan
30g fijne boontjes
4 wortelen
1 ei
2 takjes oregano
1 citroen
2 takjes peterselie
muskaatnoot
5eetl. olie
zout
Bereiding:
verhit de oven op 200° maak de boontjes schoon en kook ze ong. 10min. spoel ze daarna af onder koud water. schraap de wortelen en snijd ze in staafjes. kook deze 4min. meng beide soorten vlees en kneed er 40g parmezaan, het ei, de oreganoblaadjes, wat muskaatnoot en zout erdoor. leg de vleesmassa op een vel bakpapier en strijk of duw ze uit tot een rechthoek van ong.1cm dik. schik hier een deel van de boontjes op en strooi er parmezaan over. rol het vleesbrood op met behulp van bakpapier, waarbij je goed aandrukt, zodat de vulling blijft zitten. Rol het bakpapier errond en zet de bereiding in de oven gedurende 40 min. haal het papier nadien weg en laat het vleesbrood afkoelen. snijd het voor het serveren in plakken en serveer met groene salade naar keuze. besprenkel die met een vinaigrette op basis van olie, citroensap, peterselie, peper en zout.
Receptnummer: 9851 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
voel je je niet ervaren genoeg om het vleesbrood op te rollen? bekleed een cakevorm dan met bakpapier en druk hier het gehakt en de groenten stevig in. als je het bakpapier laat uitsteken, kun je het vleesbrood na het bakken zo uit de vorm tillen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept