Nieuws   Zoeken 

Sandra's gevulde courgette-gehakt en tomaat
Ingredienten: (4 pers.):
2 courgettes a 700 gram (ongeveer)
1 groentebouillonblokje (voor 0,5 liter)
400 gram gehakt
1 blik tomatenblokjes
1 rode paprika
3 eetlepels tomatentapenade
Bereiding:
Let op: verwarm tijdig de oven voor op 200 graden (hete lucht op 175 graden) --- Halveer de courgettes in de lengterichting. Pas de courgettes in een ovenschaal en snij ze op maat (bij mij betekent dat: nog een keer doorsnijden). Hol de gehalveerde courgettes uit. Probeer de rand een halve cm dik te houden (minimaal). Kook de courgettes in een ruime pan met water en een groentebouillonblokje gedurende 5 minuten. Snij intussen de courgettevulling en de paprika in stukjes. Verwarm de tapenade in een hapjespan en bak hierin de vulling: de courgettevulling, het gehakt, de paprika en de tomatenblokjes (let op de vochtigheid: evt. niet al het vocht van de tomaten erbij doen). Vis de courgettes uit de bouillon en doe ze in de ovenschaal. Vul de courgettes zoveel mogelijk met de vulling (een kop erop is geen probleem). Doe wat van de bouillon in de ovenschaal, zodat de courgettes een cm in de bouillon staan. Zet het geheel nog 20 minuten in de oven.
Receptnummer: 9875 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Lekker met Anja's macaroni met ham en kaas (receptnr: 9761). De vulling die niet meer in de courgette past, kun je apart bij de macaroni serveren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept