Ingredienten: (4 pers.):
1 ei
1 stevige tomaat
1 bl. rode zalm (netto 200 g.)
1/2 dl. melk
50 g. gruyere
50 g. emmentaler
50 g. versgeraspte parmezaan
100 g. hollandse garnalen
1 eetl. provencaalse kruiden
zout en peper
1 eetl. boter | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 g. Kook het ei hard, pel het en hak het fijn. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd in blokjes. Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Verdeel de zalm in stukjes. Verwarm de melk in een steelpan. Voeg gruyere, emmentaler en 2 eetl. parmezaan toe. Laat de kaas al roerend smelten. Schep zalm, ei, tomaat, garnalen en kruiden erdoor en verwarm het geheel al roerend. Breng op smaak met zout en peper. Vet 4 schelpen of ovenschaaltjes in met boter en schep het zalmmengsel erin. Verdeel de rest van de parmezaan erover en leg er wat klontjes boter op. Laat de schelpen in de oven in 3-4 minuten mooi goudbruin kleuren. |