Nel's vissoep
Ingredienten: (6 pers.):
2 grote uien
4 tenen knopflook (of een eetlepel knoflookpasta)
1 grote rode paprika
1 grote prei
1 kleine winterwortel
1 pakje (diepvries koolvis)
1 visbouillontablet
1 bakje fruit de mer (uit het versvak in de supermarkt
OF 1 ons gekookte mosselen en een ons gekookte gamba's
peper en zout.
olijfolie
2 eetlepels allesbinder of bloem aangelengd met een beetje melk.
Bereiding:
Snij de uien en de paprika in kleine stukjes, de prei in dunne ringen en de (schoongemaakte) winterwortel in dunne plakjes. Pel de knofloof en hak die in stukjes. Fruit de groente, bestrooid met wat peper en zout, in olijfolie tot de uien glazig zijn en laat enige tijd zachtjes stoven totdat de wortel ook gaar is. Zet intussen anderhalve liter water op met daarin de visfilet en laat die heel zachtjes aan de kook komen. Voeg de bouillonblok toe. Als de vis gaar is en uit elkaar valt de groente toevoegen, met de fruit de mer of de mosselen en de garnalen, aan de kook laten komen. Doe meteen de allesbinder of de bloem aangelengd met melk erbij, nog even doorroeren de warmtebron uitzetten. Geef er stokbrood of olijvenbrood, -zie recept 8882- bij. Zie ook opmerking! ! ! ! !
Receptnummer: 11305 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Voor de echte visliefhebber die van garnalen houdt. Koop een pond ongepelde gamba's. Pelt ze, eet ze lekker op en bewaar de schalen. Doe die in een pan met ong. een liter water; laat dit zachtjes een uurtje of twee op het fornuis staan, zodat de garnelenschillen worden schoongetrokken. Zeef e. e. a. en gebruik de 'bouillon' als basis voor de soep. Gewoon in de vriezer totdat je vissoep gaat maken. Je weet niet wat je proeft! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept