Ri@'s rosbief met yorkshire pudding
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram runderlende
100 gram boter
peper en zout
125 gram bloem
zout
2 eieren
3 dl melk
bakvorm
circa 23 cm Ø
Bereiding:
Zout het vlees en maal er wat peper overheen. Laat de boter lichtbruin worden. Braad het vlees aan elke kant bruin. Totale braadtijd 20-25 minuten. Leg het vlees op een warme schotel en laat het 15 minuten rusten. Snijd het dan aan. Maak van de bloem, wat zout, de eieren en de helft van de melk een glad beslag. Voeg daarna flink kloppend, om lucht in het beslag te brengen, de overige melk toe. Beboter een bakvorm, circa 23 cm Ø, met wat braadvet van de rosbief. Giet het beslag erin en bruin en gaar in 30 minuten in een hete oven van 180° C. Snijd de ‘pudding’, eigenlijk meer een soort hartige soes in stukken en serveer deze warm.
Receptnummer: 12462 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 70 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept