Beppie's kip-rijstpannetje
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. zilvervliesrijst
1 grote ui
3 kleine paprika's, 1 rood, 1 groen, 1 geel
1 grote vleestomaat ( 200 gr.).
500 gr. kipfilet.
2 teentjes knoflook.
2 eetl. olie.
Zout en zwarte peper
1/2 theel. paprikapoeder
2 eetl. boter/margarine
1 bosje peterselie.
Bereiding:
De rijst koken volgens de aanwijzing op het pak. Goed uit laten lekken. De ui snipperen, de paprika's in reepjes snijden, de tomaat ontvellen en in blokjes snijden (blikje kan ook). De kipfilet in grove stukken snijden en de knoflook fijn snijden. De olie in een grote koekenpan of wadjan verhitten, de stukken kip toevoegen en 5 min. bakken. De knoflook erbij doen en het vlees op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Uit de pan nemen en warm houden. De boter smelten. Ui en paprikareepjes erbij doen en op laag vuur 5 min. bakken. De rijst en de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. De stukken kipfilet erop leggen, het deksel op de pan doen en het geheel op een laag vuur in 10 min. gaar laten worden. De peterselie, kleingesneden, voor het opdienen er over strooien. Smakelijk eten!
Receptnummer: 3473 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
In de Alblasserwaard heet dit gerecht, geloof ik, "Pannegies". (De voorbereidingstijd is 20 min. en de bereidingstijd 30 min.).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept