Greet's osmanis
Ingredienten: (4 pers.):
1/2 kippefilet pp
1 selder
1 groene paprika
34 teentjes look (naar eigen smaak)
1 grote ajuin
2 dozen champignons
2 dozen gepelde tomaten in stukjes
kippekruiden
peper, zout, paprikapoeder
bakboter of olie
rijst, frietjes en brood
sla, tomaat, komkommer, ui-ringen
citroen
Bereiding:
Snij de kippefilets in kleine stukjes, kruidt ze met kippekruiden. Bak ze in weinig boter. Snij de ajuin, selder, look en groene paprika in kleine stukjes. Stoof de groentjes maar ze moeten nog knapperig zijn maak er geen mousse van. Voeg er dan de gepelde tomaten en champignons aan toe. Laat dit samen opwarmen. Mocht het gerecht er te droog uit zien, doe er een weinig water bij. Voeg uiteindelijk de kip erbij, kruidt met peper, zout en paprikapoeder. Dien dit op met frietjes, rijst en brood. De groenten kan je op een groot dienblad leggen: eerst de sla, daarop de tomaten en komkommer (in plakjes natuurlijk) en daarop wat ui-ringen. ZONDER DRESSING. Zet olie, azijn, peper, zout en een bordje met schijfjes citroen op tafel zodat iedereen zijn groenten naar believen kan op smaak brengen.
Receptnummer: 9488 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept