Josien's zelfgemaakt ijs met likeur
Ingredienten: (4 pers.):
2 kopjes fijne tafelsuiker
4 eierdooiers
725 ml. slagroom
flinke scheut (50 ml) van je favoriete likeur
Bereiding:
Klop de dooiers met een electrische mixer licht en romig terwijl je er langzaam de helft van de suiker bij giet. Als het dik is en je ziet geen suikerkorreltjes meer klop dan de likeur erdoorheen. Klop de slagroom met de rest van de suiker in een andere kom, tot de slagroom goed stijf is. Schep de twee mixen voorzichtig door elkaar en zet in de vriezer.
Receptnummer: 1325 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: josien van dishoeck
Opmerking:
Lekker met gesmolten chocola, of als je vruchtenlikeur hebt gebruikt met verse vruchten.
Het is niet veel werk om te maken maar moet nog wel bevriezen, dus twijfel ik een beetje bij bereidingstijd, het duurt echt niet langer dan een kwartiertje maar het is wel wijs om het de dag tevoren te maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept